Recurso 1_4x.png
Qui Som

 

La sala va néixer com un espai on es programaven les obres de la Companyia Flyhard, un espai on una obra podia estar en cartell sense data de sortida, amb un equip d’actors més o menys fix, un dramaturg i director de capçalera, etc. L’activitat de Flyhard s’ha anat transformant de companyia a productora en els darrers anys, hem volgut mantenir la implicació com a productora en totes les obres que es programen, però s’ha obert la porta a molts creadors (i els equips artístics amb què han comptat, des d’actors fins a escenògrafs) que, dins la línia marcada i reconeixible que té la Flyhard, han enriquit enormement la sala com a creadora de continguts.

 

Durant tot l’any rebem molts textos i projectes susceptibles de ser programats i/o produïts. Alguns són textos inèdits, d’altres, projectes ja engegats, amb un equip tancat. D’aquests, triem els que ens poden interessar, sigui per fer-ne produccions o per fer-ne lectures (que és la manera que tenim de conèixer autors nous i provar com respiren els seus treballs). A banda del material que rebem directament per correu electrònic, també encarreguem textos a autors que ens interessen, amb qui ja hem treballat o de qui tenim alguna referència. A banda que ens agradin els textos o projectes individualment, pensem en la temporada com un tot, busquem que tingui coherència i equilibri, amb autors de perfils diferents, temàtiques variades, però alhora coherents, etc. La nostra obssessió és mantenir la marca de la casa però sense deixar de sorprendre, primer a nosaltres mateixos i després als espectadors.

 

Més enllà del qui i el com, ens interessa el què. El nostre és un teatre d’històries, de relats, ens interessa que l’espectador es vegi immers en una història durant una hora i mitja, se’n senti partícep, que s’oblidi que està al teatre i s’emocioni, reflexioni, es diverteixi i s’interessi amb la història que li estem explicant.

 

QUÈ ÉS LA SALA FLYHARD?

 

 • Sala productora.

 • Teatre de proximitat.

 • Teatre del detall.

 • Produccions pròpies (i puntualment companyies convidades).

 • Dramatúrgia catalana contemporània

 • Obres inèdites

 • Dramatúrgia novell

 • Projecte paritari

 • Oberta fa 11 anys

 • Premis

 • Petites produccions que es fan grans

 • Gires i temporades en altres teatres

 • Produccions que esdevenen pel·lícules

 

RECONEIXEMENTS

UN HOME AMB ULLERES DE PASTA

 • Premi Time Out 2010: Millor Espectacles de Creació

 

SMILEY, UNA HISTÒRIA D’AMOR

 • PREMI TIME OUT 2013: Millor Espectacle de Petit Format

 • 3 Premis Butaca 2013: Millor Text, Millor Actor (Albert Triola) i Millor Espectacle de Petit Format

 

LA POLS

 • Premi de la Crítica de Barcelona 2014: Millor Text

 • Premi Serra d’Or 

 

TORTUGUES: LA DESACCELERACIÓ DE LES PARTÍCULES

 • Premi Butaca 2015: Millor Text

 

A.K.A. (Also Known As)

 • 3 Premis Butaca 2018: Millor Espectacle de Petit Format, Millor Direcció i Millor Actor

 • 3 Premis Teatre Barcelona 2018: Millor Espectacle de Petit Format, Millor Direcció i Millor Text

 • Premi de la Crítica de Barcelona 2018: Revelació – Albert Salazar

 • 2 Premis MAX 2018: Autor Revelació i Millor Actor

 • Premi BBVA de Teatre: Millor Actor

 • Premi del Públic MIT 2019

ELS DIES MENTITS

 • Premi MAX 201: Autoria Revelació

 

ClaraCols-BAIXA.jpg

Clara Cols

DIRECCIÓ ARTÍSTICA

Vilafranca del Penedès, 1982. Actriu, productora i cofundadora de la companyia Flyhard i de la Sala Flyhard. Ha participat en els muntatges: Assassinat a Atrium Viladecans Burundanga, Nit de ràdio dos punt zero, Un home amb ulleres de pasta Dictadura-Transició-Democràcia, La Revolució Lena Woyzeck ,Volem Anar al Tibidabo, La Ruïna, Aquesta tampoc serà la fi del món, City/SimCity, Andorra, Tetris, Wolfenstein, Només estic dormint, La Clementina de Luigi Bocherini.

 

En el camp de l’audiovisual ha participat en la sèrie Pop Ràpid (TVC, 2012), a la pel.lícula La Ruïna (TV3 i Escàndalo Films) i en el curmetratge Reformes.

SergioMatamala-BAIXA.jpg

Sergio Matamala

DIRECCIÓ ARTÍSTICA

Barcelona, 1976. Actor, productor i cofundador de la companyia FlyHard i de la Sala Flyhard. Ha participat en els muntatges: Life Spoiler, Refraccions, Sunday Morning, New Order, I Love TV, L’Auca del Born, Assassinat a Atrium Viladecans, Burundanga, Nit de Ràdio Dos Punt Zero, Un home amb ulleres de pasta, La Revolució, Lena Woyzeck, La Ruïna, Aquesta tampoc serà la fi del món, City/SimCity, Andorra, Tetris, Wolfenstein, entre d'altres.

A Londres ha treballat amb directors com Janet Suzman, Peter Clough, Martin Connor, i pedagogs com Patsy Rodenberg.

Al camp audiovisual ha participat a la sèries Cuéntame (TV1), La Pelu (TV1), Com si fos ahir (TV3), La Riera (TV3), Pop Ràpid (TV3), El cor de la ciutat (TV3) i la pel·lícula La Ruïna (Escandalo Films)

És diplomat en enginyeria mecànica per la UPC i llicenciat en art dramàtic per la GSMD.

EliRiera-BAIXA.jpg

Elisenda Riera
DISTRIBUCIÓ I COMUNICACIÓ

Barcelona, 1984

Llicenciada en Traducció i Interpretació, s’especialitza posteriorment en la producció editorial i en la gestió cultural.

Inicia la seva carrera professional com a traductora freelance però de seguida comença a treballar a la llibreria LAIE com a gestora de producte cultural per a diversos museus de la península. Paral·lelament segueix la seva formació en el camp de la gestió cultural i del turisme cultural.

S’encarrega de la distribució i nous públics de les obres de la Sala Flyhard des del 2017.

XaviGardes-BAIXA.jpg

Xavi Gardés

DIRECCIÓ TÈCNICA SALA

Actor i dissenyador de llum i so teatral. Cursa la formació tècnica superior de So i es llicencia en Comunicació Audiovisual, alternant la formació tècnica amb la formació actoral. Inicia la seva carrera professional com a tècnic de so en concerts des de l'any 2004 i des del 2007 s'especialitza tant en el disseny de so com en la il·luminació teatral treballant amb diferents companyies i en diverses sales del circuit català, amb directors com Marc Angelet, Marta Buchaca, Antonio Calvo, Jordi Casanovas, Clàudia Cedó, Guillem Clua, Marc Crehuet, Llàtzer Garcia, Carol López, Carles Mallol, David Pintó, Sergi Pompermayer, Montse Rodríguez... i és, alhora (des de 2012), el cap tècnic de la Sala FlyHard. Des de l'any 2005 compagina la feina tècnica amb la feina d'actor de carrer en diversos espectacles de les companyies Teatre Tot Terreny de Quimet Pla (2005-2011) i R(teatre)D (2006-2013), intervencions televisives (El cor de la ciutat, Llegendes urbanes, 13 anys i un dia, El Crac) i és actor habitual de doblatge, narració documental i locució publicitària.

Fernando Portillo-BAIXA.jpg

FERNANDO PORTILLO

DIRECCIÓ TÈCNICA GIRA

Tècnic il·luminació i so. Prop de 20 d'anys dedicats al teatre i l'espectacle. Feines diverses tant de llums com de so en multitud d'events, festivals, i televisió. Des de fa 10 anys com autònom freelance, treballant per empreses tant diverses com Iluminación Albadalejo, Sonolux, Area Tècnica, Moonlight, Dushow i altres. I a més de muntar equips propis per concerts i events diversos. Teatre: Amb Flyhard des de la seva formació. Tècnic del teatre Cal Bolet i Auditori municipal en espectacles professionals. Suport tècnic per petites companyies de teatre tant amater com professionals. Feines: Sónar, Primavera Sound, Monegros, Creamfields, Summer festival...Tècnic de gira de la sala. També treballa a la seva empresa NenAltaveu. Aquí la seva web www.nenaltaveu.es

MarioBerlinches-BAIXA.jpg

Mario Berlinches

ADMINISTRACIÓ I COMPTABILITAT

Barcelona 1985. Llicenciat en Dret i Administració i Direcció d'empreses ha dedicat la seva vida laboral a la gestió fiscal, laboral i comptable d'empreses d'espectacles a Berlinches Abogados. Actualment col·labora amb la Sala Flyhard en tasques comptables i realitzant les funcions de delegat de protecció de dades de l'empresa.