EL PEQUEÑO PONI

de Paco Bezerra

Tanquem la temporada 2018-2019 amb un dramaturg convidat: Paco Bezerra. Nascut a Almería el 1978, Bezerra ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Literatura Dramàtica 2009 i el Premi Calderón de la Barca 2007, entre d’altres. Ha publicat una desena de textos que han estat traduïts a més de 12 idiomes. 

 

De la mateixa manera que, puntualment, comptem amb companyies convidades  - que ens presenten, durant unes quatre setmanes, produccions que trobem molt en la línia de les obres que produïm i estrenem a la Flyhard- aquest cop és un dramaturg de fora de Catalunya a qui convidem. I ho fem perquè el seu text “El pequeño poni” pensem que encaixa amb els eixos que vam definir per configurar la temporada que ara tanquem: la reivindicació i la implicació, i que vam simbolitzar amb un mur ple de lemes i consignes que ens recorden que no hi ha res que tinguem del tot guanyat.

 

El pequeño poni parla de l’assetjament escolar i de com tots plegats, com a societat, l’enfrontem: sotmetent-nos a allò que els altres consideren normal per no patir rebuig o defensant la diferència. L’obra, basada en diversos casos reals, acaba sent un al·legat en favor de la llibertat, un proclama que ens recorda que “nosaltres” no significa nosaltres els iguals, sinó nosaltres els diferents: nos-altres, jo i els altres. 

 

L’obra està dirigida per Mercè Vila Godoy, una directora amb una llarga trajectòria als escenaris catalans i que farà seu el clam de Bezerra. Aquesta serà la primera producció del text que s’estrenarà a Catalunya després d’haver-se estrenat en més de 10 països arreu del món. Glòria Sirvent i Sergio Matamala en seran els protagonistes. L’obra estarà en cartell el juliol de 2019 i s’estrenarà en la seva versió original, és a dir, en castellà.

 

En Luismi té deu anys i gairebé sempre va a l’escola amb la seva motxilla de My little pony. Diu que és un talismà per a ell, que li porta sort i que el protegeix, però, un dia, el director de l’escola li prohibeix l’entrada al centre si continua portant aquella motxilla.

DRAMATÚRGIA

Paco Bezerra

DIRECCIÓ

Mercè Vila Godoy

REPARTIMENT

Glòria Sirvent

Sergio Matamala

MÚSICA ORIGINAL

I ESPAI SONOR: 

Dani Nel·lo

VESTUARI

Laura García

ESCENOGRAFIA

Elisenda Pérez

IMATGE CARTELL

I PROJECCIONS

Alejo Levis

DISSENY DE LLUMS

Xavi Gardés

COACH COS

Claudia Manini

AMB LA PARTICIPACIÓ

Unax Cabrera Bellmunt

PRODUCCIÓ EXECUTIVA

Sergio Matamala, Clara Cols

i Roser Blanch

PREMSA

Clara Cols

FOTOGRAFIA ESPECTACLE

Roser Blanch

COMUNICACIÓ I XARXES

Eli Riera 

ADMINISTRACIO

Mario Berlinches 

Sergio Matamala

DISTRIBUCIÓ

Elisenda Riera

CAP TÈCNIC SALA

Xavi Gardés

UNA PRODUCCIÓ DE

Flyhard Produccions S.L.

 

AMB EL SUPORT DE

ICUB - Institut de Cultura de Barcelona

i ICEC - Institut Català de les Empreses Culturals

AMB LA COL·LABORACIÓ DE

Ajuntament de Lloret

Gramona

DURADA 

A determinar

#elpequeñoponi

#pequeñoponiFHD

La crítica ha dit