top of page
SF10-Web-Logo-Apartats.png
Instruccions per enterrar un pare

escrita i dirigida per

Carmen Marfà i Yago Alonso 

Què hi ha després de la mort? Despeses. 

 

I això ho sap perfectament el Toni. El seu pare acaba de morir, però aquesta no serà l'única mala notícia per a la família: no tenen diners per pagar la funerària. El Toni no sap com explicar la situació a la seva mare, l'Aurèlia, i, amb la complicitat de la seva filla Emma, intentarà dur a terme l'únic pla que se li acut: enterrar el pare pel seu compte.

 

"Instruccions per enterrar un pare" denuncia, amb humor i naturalisme, quant costa morir-se. També parla de la dignitat. Del llegat que ens deixen els nostres pares i de com els tornem allò que ens han donat. Dels rituals, de la importància que tenen per a la societat i de com cohesionen les famílies, siguin com siguin.

 

Una reflexió des de l’humor sobre la mort, sobre les diferències entre joves i grans a l'hora d'encarar-la i sobre la importància d'acomiadar-se.

****************

Ja vam comptar amb Carmen Marfà i Yago Alonso la temporada 17-18, quan van presentar OVELLES, el primer text d’aquest tàndem de guionistes que esdevenia producció teatral. Ens vam entendre tan bé i ens encaixa tant la seva manera d’explicar les històries que hem volgut donar continuïtat al seu projecte i aixecar aquest segon text. 

Instruccions per enterrar un pare reflexiona sobre la mort, sobre la importància d’acomiadar-se i de les diferències entre joves i grans a l’hora d’encarar-la. Un cop més, parteixen dels vincles familiars per explicar una història amb el to humorístic que tant els caracteritza.

TEXT i DIRECCIÓ

Carmen Marfà i Yago Alonso

REPARTIMENT

Eduard Buch, Sara Diego

i Teresa Vallicrosa.

ESCENOGRAFIA

Elisenda Pérez

VESTUARI

Iztok Hrga

DISSENY IL·LUMINACIÓ

i ESPAI SONOR

Xavi Gardés

​MÚSICA ORIGINAL

Picot  (Jordi Marfà i Daniel Pitarch)

GRAVACIÓ I MESCLA

Diego Pedragosa

ALUMNES EN PRÀCTIQUES -REGIDORIA

Judith Espada i Lena Sendra (ITES)

FOTOGRAFIA

Roser Blanch

PRODUCCIÓ EXECUTIVA

Sergio Matamala i Clara Cols

COMUNICACIÓ

Clara Cols

DISTRIBUCIÓ I COMUNICACIÓ

Elisenda Riera 

ADMINISTRACIÓ

Sergio Matamala i Mario Berlinches

CAP TÈCNIC SALA i FUNCIÓ

Xavi Gardés

CAP TÈCNIC GIRA

Fernando Portillo

 

UNA PRODUCCIÓ DE 

Flyhard Produccions SL / Sala Flyhard

 

AMB EL SUPORT DE

ICEC - Institut Català de les Empreses Culturals i ICUB - Institut de Cultura de Barcelona

Durada de l’espectacle:

80 min

Xarxes socials

#instruccionsSF

Crítiques destacades

"L'obra se serveix de tres generacions per mostrar diferents maneres d'enfrontar-se a un mateix problema: enterrar un ésser estimat sense ser atracat pel sistema. Comèdia costumista de fi humor negre que a més ofereix tres bones interpretacions de Teresa Vallicrosa (l'àvia), Eduard Buch (el fill) i Sara Diego (la néta)." 

Juan Carlos Olivares, Timeout

"Una obra "de fort humor negre amb moments d’emoció com a refugi de la humanitat dels personatges." "L’obra roda ràpida, divertida i entretingudíssima però sens aquella punta d’amargor que va tant bé per a mostrar el contrast, el mirall en el que l’espectador es pugui sentir interpel·lat." 

Jordi Bordes, Recomana.cat

"'Instruccions per enterrar un pare' és una obra d'humor negre que funciona de meravella. La comèdia es manté en els dos primers actes en un equilibri entre l’humor i el sentiment i és en el tercer on agafa molta volada cap a un humor negre imbatible."

Santi Fondevila, diari ARA

"Buch, Diego i Vallicrosa mai titubegen en una peça d’escriptura teatral nítida, rèpliques enginyoses, amb les seves dosis d’emotivitat en un entorn costumista, i personatges perfilats amb solvència."

José Carlos Sorribes, El Periódico

"Sempre ve de gust anar a la Flyhard, un espai d’on surts amb una sensació agradable i amb la certesa d’haver passat una bona estona. I això és el que fa Instruccions per enterrar un pare, que permet riure’ns de la humanitat, de les nostres paradoxes (que valgui més morir que viure) i de l’artificialitat que sovint acompanya els enterraments, vestida de falsa dignitat, sense oblidar com la mort està tapada amb el vel del tabú."
David Bueno, Núvol

bottom of page