top of page
Recurso 1_4x.png
ESTIgMES

de Concha Milla

direcció Francesc Cuéllar 

Se't passarà l'arròs.

Quantes vegades les dones hem sentit aquesta frase. Quantes vegades no ens han fet saber que anem tard per a quedar-nos embarassades.

 

Però, què passa i si el teu desig és quedar-te embarassada i el cos no et respon?

Llavors comença un tortuós camí de proves mèdiques, analítiques, preguntes, mirades furtives, fecundacions in vitro, comentaris en veu baixa... esgotador psicològicament i física.

La infertilitat afecta més del 17 per 100 de la població espanyola i és un problema que va en augment progressiu a tota Europa. El seu diagnòstic representa un impacte psicològic i comporta un procés emocional semblant a les situacions de dol i de mort. La infertilitat com a malaltia crònica presenta paral·lelismes amb altres malalties, com ara el càncer.

Ningú no et prepara per això. Ningú no et pregunta: “Com estàs? Com ho portes?” I ningú no ho fa perquè no se'n parla. Perquè és un tabú. Un estigma social. I jo en vull parlar. Vull parlar per totes aquelles dones que, tot buscant donar vida, se n'hi han deixat un tros de la seva.

AUTORIA

Concha Milla

DIRECCIÓ

Francesc Cuéllar 

REPARTIMENT

Concha Milla

AJUDANTIA DE DIRECCIÓ

Gaia Bautista

DISSENY D'ESCENOGRAFIA

Francesc Cuéllar

DISSENY DE VESTUARI

Concha Milla i Gaia Bautista

DISSENY D'IL·LUMINACIÓ

Xavi Gardés

ESPAI SONOR

Francesc Cuéllar

CONSTRUCCIÓ ESCENOGRAFIA

Fernando Portillo

ESPAI SONOR

Francesc Cuéllar

IMATGE

Roser Blanch

COMUNICACIÓ i XARXES SOCIALS

Elisenda Riera Rovira

PREMSA

Clara Cols Torras

CAP TÈCNIC SALA I TÈCNIC DE FUNCIÓ

Xavi Gardés

CAP TÈCNIC GIRES

Fernando Portillo

ADMINISTRACIÓ

Mario Berlinches i Sergio Matamala

DISTRIBUCIÓ

Elisenda Riera Rovira

PRODUCCIÓ EXECUTIVA

Clara Cols Torras i Sergio Matamala

UNA PRODUCCIÓ DE 

Flyhard Produccions S.L. /Sala Flyhard

AMB EL SUPORT DE

ICEC - Institut Català de les Empreses Culturals i ICUB - Institut de Cultura de Barcelona

Obra estrenada al

Teatre La Gleva

Durada: 60 minuts

#EstigmesSF

 

Estrena: 11 de febrer de 2021

Temporada 20-21: Del 8 de febrer al 14 de març de 2021

La crítica ha dit

"L’espectacle conté textos durs, veritats colpidores, sentiments contraposats, un bon grapat d’informació valuosa i un final memorable".
"La proposta transpira veritat, denúncia, reivindicació i catarsi, de manera que, difícilment, deixarà a cap espectador indiferent, per no dir que només la seva existència és, a dia d'avui, més que necessària, imprescindible."

Ivan F. Mula, Teatre Barcelona

"Milla dansa, canta, salta i allibera les emocions del seu pit encongit, oferint al públic una imatge de la cruesa i complexitat del que ha travessat.Una obra dura pel tema que abasta, però essencial per educar la societat; fer entendre a la gent el que arrossega la infertilitat; la necessitat de desterrar la dita de “se’t passarà l’arròs” i recordar, sobretot, que no s’ha de ficar el nas on no et demanen."
Violeta Julbe, El temps de les Arts

"El que fa Milla és en un exercici de valentia, d’honestedat, però també de generositat… que emociona i que arriba molt endins."

Xavi Pardo, Àrtic

 

ESTIgMEs "no és, ni de bon tros, una proposta complaent, però sí d’una infinita honestedat. Concha Milla ho ha viscut, i desprèn versemblança per tots els porus de la pell."

Oriol Osan, Núvol

 

"ESTIgMES és un bon exercici de descobriment personal i de cara a la societat per deixar de crear tabús."

Silvia Moreno, Teatre Barcelona

 

​"Milla ens convida a compartir el moment de reinvenció personal en el qual es troba, mitjançant una proposta  escènica que, amb l’ajut de l’àgil direcció de Francesc Cuéllar (José y sus hermanas), crea un imaginatiu espai audiovisual que convida precisament a seguir ballant amb ganes, defugint un dolor que ha de restar en el passat."

Ramon Oliver, Teatralnet

bottom of page