top of page
Recurso 1_4x.png
EL SENSESPAI

Escrita i dirigida per

Lara Díez Quintanilla

en gira temporada 22/23

press to zoom

press to zoom
Sensespai-Sala-27
Sensespai-Sala-27

press to zoom

press to zoom
1/9

El sensespai és un no-lloc on s’experimenta el tot. Les criatures que hi habiten s’apropen a nosaltres en nom de l’amor amb la missió d’alliberar-nos. Però ho han de fer amb una condició: No poden explicar-nos la seva procedència. Si ho fessin, les paraules esdevindrien límits i els límits generarien un espai que faria desaparèixer catastròficament el seu univers i elles quedarien exiliades per sempre.


EL SENSEPAI va ser el projecte final de la graduació de Lara Díez Quintanilla en “Psicoterapeuta de grups i famílies” impartit pel Grup Alfa. Va ser un intent de personificar i fer tangible una part de la realitat i el dolor que hi ha darrere de l’etiqueta diagnòstica de TLP (Trastorn límit de personalitat).
 

Proposta seleccionada en la primera Convocatòria de Projectes dels Teatres de Proximitat - On el teatre batega 21/23.

Paraules de l'autora

El SENSESPAI és el treball final que vaig presentar a la meva formació de psicoterapeuta de grups i famílies impartida pel Grup Alfa, al 2013.


Volia compartir més enllà del món de la psicologia, els aprenentatges sobre la ment i relacions humanes que m’havien ajudat a pensar-me i habitar-me des d’un lloc més saludable.


Així que vaig unir les meves dues professions i vaig crear una peça teatral. Vaig situar-la en una consulta d’orientació psicoanalítica perquè necessitava transmetre l’univers fascinant que es pot arribar a desplegar en un espai d’aquestes característiques. En ella, s’elabora el dolor d’una persona diagnosticada de trastorn límit de personalitat, supervivent a un intent de suïcidi. M’interessava especialment parlar d’aquesta relació problemàtica amb els límits com a malaltia genètica individual i col·lectiva.


L’obra fa una immersió sota la superfície de les etiquetes, els relats i les fantasies que construïm per amagar els monstres, tracta de fer una mica d’espai al SENSESPAI de confusió que son els abusos sexuals i transita pels límits i la fragilitat que tenim alhora de relacionar-nos, tractar-nos i acompanyar-nos.


Tot plegat per seguir generant espais on poder trobar-nos, seguir entrenant-nos en el respecte i fer-nos una mica més savis.

Lara Díez Quintanilla

AUTORIA i DIRECCIÓ

Lara Díez Quintanilla

REPARTIMENT

Montse Morillo / Lara Díez Quintanilla / Francesca Vadell Cubells, Anna Pérez Moya / Gemma Polo Bosch**

AJUDANTIA DE DIRECCIÓ

Francesca Vadell Cubells

DISSENY D'ESCENOGRAFIA

Paula González

ALUMNES EN PRÁCTIQUES D'ESCENOGRAFIA (ARTIDI)

Anna Margarit i Patricia Egea

DISSENY DE VESTUARI

Laura Garcia i Marina Pujades

DISSENY D'IL·LUMINACIÓ

Xavi Gardés

COMPOSICIÓ MUSICAL

Erol Ileri

ALUMNES EN PRÀCTIQUES DE REGIDORIA (ITES)

Àlex Rodríguez, Paula Vicario i Núria Vega

IMATGE

Roser Blanch / Juanjo Marín

COMUNICACIÓ I XARXES SOCIALS

Elisenda Riera Rovira

PREMSA

Clara Cols Torras

DISSENY GRÀFIC I DE CARTELL

Laia Alsina

CAP DE SALA I TÈCNIC DE FUNCIÓ

Xavi Gardés

CAP TÈCNIC GIRES

Fernando Portillo

ADMINISTRACIÓ

Josep Maria Milla i Sergio Matamala

DISTRIBUCIÓ

Elisenda Riera Rovira

PRODUCCIÓ EXECUTIVA

Clara Cols Torras i Sergio Matamala

UNA PRODUCCIÓ DE

Flyhard Produccions S.L.

 

AMB EL SUPORT DE

ICUB - Institut de Cultura de Barcelona

i ICEC - Institut Català de les Empreses Culturals

AMB ELPATROCINI DE:

Llibreria Montseny

DURADA: 75 minuts

Estrenada a la Sala Flyhard el 24 de febrer del 2022.

#ElSensespaiSF

Dos personatges, cinc actrius
**EL SENSESPAI compta amb dos personatges, interpretats per cinc actrius diferents, ja que ha calgut treballar-la i abordar-la de manera col·lectiva amb un equip de dones que s'intercanviaran els rols i la mirada per elaborar amb més perspectiva el diagnòstic de TLP, l’abús i l’espai terapèutic. D'aquesta manera, la psicòloga i la pacient seran encarnades per intèrprets diferents segons el dia, com a part del treball polièdric que suposa sostenir la diferència de veus, cossos i pensaments en les relacions humanes.

Sensespai-Sala-68.jpg

La crítica n'ha dit

"El sensespai és un bon text dramàtic amb una estupenda direcció de l’autora i la frapant interpretació d’Anna Pérez Moya. Magnífica, aquesta jove actriu a qui serveix com a bon espàrring Montse Morillo."
Santi Fondevila, diari ARA

***

"Una proposta aparentment senzilla que, com la seva escenografia, amaga algunes sorpreses."
Oriol Puig-Taulé, Núvol

***

"Un combat dialèctic, intens, duríssim i ple de revelacions i punts d'inflexió, que camina cap un punt que pot ser de no retorn."

Toni Polo Bettonica, El País

***

"Unes excel·lents interpretacions (en el cas de la funció a la qual vaig assistir, a càrrec de Montse Morillo i Anna Pérez Moya). Lara demostra saber com eludir el perill: la seva forma d’acabar amb aquestes sessions, constitueix de fet l’encert més gran d’aquest ben encertat muntatge."
Ramon Oliver, Teatralnet

***

"En la trobada entre la terapeuta i la pacient es van arrencant les capes de ceba amb la pulcritud d'un bisturí i aboquen a un final que és aparentment tendre i reconfortant però que podrà ser llegit de fracàs a ulls de la societat civil."
Jordi Bordes, Recomana.cat, El Punt Avui

***

"La contenció de Montse Morillo en el paper de la doctora i l’oscil·lació constant d’Anna Pérez Moya, arriben al públic amb versemblança, un públic que va descobrint les capes d’aquesta història de bracet amb elles."
Magí Camps, La Vanguardia

***

"Una proposta imprescindible per apropar-nos més al problema enorme que tenim de salut mental, per viure-ho en primera persona, veure que tot final és possible, i el més important, real."

Margarita Alba, Teatre Barcelona

Repercussió a premsa

entrecaixes.JPG

Entrevista a Icat.cat, EntreCaixes (21/02/22)

TV3.JPG

Reportatge a TV3, TN Migdia (10/03/22)

marcians.JPG
tot es mou.JPG

Reportatge a TV3, Tot es mou (14/03/22)

Reportatge a TV3, Quan arribin els marcians (05/04/22)

bottom of page