top of page
Temporada 19/20
Temp1920-SF-horit-BAIXA.jpg

Us presentem la primera part de la nostra desena temporada. 

 

Quan se celebren aniversaris rodons s’acostumen a fer resums, balanços, projeccions del que vindrà... Doncs ara que celebrem la primera dècada com a sala de teatre, volem mirar-nos al mirall i veure, una mica, qui som.

 

La Sala Flyhard som una sala productora, és a dir, produïm la major part de les obres que programem. A diferència d’altres espais, programem pocs espectacles durant la temporada, uns 5 o 6 com a màxim. Intentem que aquests muntatges hi estiguin al màxim de temps possible (com a mínim 4 setmanes, però la majoria de les produccions, 8 setmanes en total). No tenim multiprogramació, només tenim un espectacle programat a la vegada, i això permet que la sala es transformi absolutament en cada muntatge que aixequem. Per aquesta raó hem pogut convertir el petit escenari de 3 x 4 m en una casa en construcció on s’hi ha encastat un cotxe, en un lavabo on s’hi està instal·lant un luxós jacuzzi, en una cuina que es fon amb la lluna i en tants altres espais.

 

I justament aquest 3 x 4 que d’entrada pot semblar una limitació és el mateix que dona ales als equips artístics amb qui treballem per deixar anar la seva imaginació i la seva valentia. I també és el mateix que fa que l’espectador se submergeixi absolutament en cadascuna de les històries, que en formi part, gairebé literalment, ja que està pràcticament dins l’espai escènic.

 

La nostra sala és com una capsa de llumins, petitíssima, on cada petit detall pren una magnitud que a priori és invisible. I com es transforma en tots aquests mons diferents una minúscula capsa de llumins? Doncs amb molta cura, amb un treball minuciós, detallista, en molts moments gairebé preciosista. I d’aquesta transformació n’és responsable molta gent, començant pels dramaturgs i directors -que ens proposen espais que d’entrada ens semblen impossibles però que sempre s’acaben realitzant- i continuant pels intèrprets, que l’omplen de veus, d‘emocions i d’accions. Però, sobretot, en són responsables els escenògrafs, els il·luminadors, els dissenyadors de so, de vestuari i tots els professionals que s’impliquen en cada una de les produccions. I el més probable - i per nosaltres, incomprensible- és que no els veieu mai nominats a cap premi per la feina duta a terme a la Flyhard, però us assegurem que transformar aquest 3 x 4 té un mèrit extraordinari. 

 

Que això serveixi com a reconeixement i agraïment als professionals, detallistes i preciosistes, que transformen la nostra estimada capseta de lluminsen mil mons imaginables i l’encenen en cada producció. 

caixa-SF1020.gif

Col·laboració amb l'ESCAC

Enguany engeguem una col·laboració amb l’ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya), que es materialitzarà en la representació a la Flyhard d’un dels espectacles realitzats, com a treball de final de curs, per part dels alumnes de l’escola. Es tracta de l’espectacle KARAOKE, escrit i dirigit pels alumnes de 4rt curs de Guió i amb escenografia dels alumnes de 4rt curs de Direcció Artística.

Des de la Fyhard sempre hem buscat establir ponts entre el teatre i l’àmbit audiovisual: formalment i temàticament, les nostres propostes han estat sovint definides com a cinematogràfiques; hem comptat amb creadors provinents del món audiovisual (Marc Crehuet, Alejo Levis, Carmen Marfà i Yago Alonso, etc.); i algunes de les nostres produccions s’han convertit en llargmetratges (és el cas de LITUS de Marta Buchaca, LA POLS, de Llàtzer Garcia, o EL REI BORNI de Marc Crehuet).

Per altra banda, la recerca d’autoria jove és una constant en la nostra programació, per tant, trobem que té molt sentit col·laborar amb l’ESCAC, ja que es conjuguen aquests dos factors: creadors novells i diàleg entre teatre i àmbit audiovisual.

 

KARAOKE estarà en cartell al setembre de 2019, dues úniques setmanes.

setembre

Karaoke-TEMPSF-horit-BAIXA.jpg

de Roc Esquius

Concebem la Flyhard com un espai de creació, un laboratori artístic on dur a terme projectes que han de poder tenir més recorregut, ja sigui saltant en altres espais de la ciutat de Barcelona o fent gira. Si un espectacle pot tenir més vida, busquem espais on pugui tenir-la, ja sigui fora de casa o tornant-hi.

SÀPIENS, de Roc Esquius i dirigida per Sergi Belbel, es va estrenar el gener de 2018 i va estar en cartell durant dos mesos exhaurint totes les localitats. Posteriorment va fer una bona gira per Catalunya. Convençuts del potencial de l’espectacle, el tornem a programar a la Flyhard durant dos mesos, amb una novetat: Marta Bayarri substituirà Mireia Portas i farà tàndem amb Enric Cambray.

 

SÀPIENS estarà en cartell l’octubre i el novembre de 2019.

octubre/novembre

Sapiens-TEMPSF-horit-BAIXA.jpg

Eu Manzanares

TEXT SELECCIONAT EN LA CONVOCATÒRIA DE TEXTOS 2019-2020

Al desembre de 2018 vam obrir una convocatòria per a rebre textos de cara a configurar la temporada 19-20. Vam rebre més de 100 propostes de les quals n’hem escollit una: LO NUESTRO, d’Eu Manzanares.

Eu Manzanares, amb qui havíem comptat com actriu a Estat Decepció, ha escrit peces curtes, guions per a televisió i cinema i dramatúrgies per a tallers de teatre i els textos “Un apret blau-cel”, “Deixalles” i Idoti, Iranti” (seleccionat com a text català contemporani del Cicle de Lectures Dramatitzades de l’Associació d’Actors i Directors de Catalunya). LO NUESTRO és, doncs, el primer text que estrena com a producció en el circuit professional. Una opera prima fresca, honesta i divertida que estarà en cartell el desembre 2019 i gener de 2020.

LoNuestro-TEMPSF-horit-BAIXA 02.jpg

de Carmen Marfà i Yago Alonso

Ja vam comptar amb Carmen Marfà i Yago Alonso la temporada 17-18, quan van presentar OVELLES, el primer text d’aquest tàndem de guionistes que esdevenia producció teatral. Ens vam entendre tan bé i ens encaixa tant la seva manera d’explicar les històries que hem volgut donar continuïtat al seu projecte i aixecar aquest segon text. 

INSTRUCCIONS PER ENTERRAR UN PARE reflexiona sobre la mort, sobre la importància d’acomiadar-se i de les diferències entre joves i grans a l’hora d’encarar-la. Un cop més, parteixen dels vincles familiars per explicar una història amb el to humorístic que tant els caracteritza.

 

març/abril

Lacaixa-TEMPSF-horit-BAIXA.jpg
bottom of page