top of page
SÀPIENS

de Roc Esquius

direcció de Sergi Belbel

Ell és en Valentí Muntaner, el conseller de Salut del moment i, com a bon sàpiens, ha lluitat incansablement per ser qui és, per ser on és, i per cuidar dels altres. També, com a bon sàpiens, està carregat de problemes, gairebé sempre ridículs i insospitats. Ella és la Marga Coll i tot el que ella és i representa canviarà completament la vida d’en Valentí. I no pararà fins a trasbalsar també la de tota la resta. Ella té una proposta que en Valentí no podrà acceptar, que ni tan sols podrà considerar. Però... la Marga ha arribat per quedar-se. De la manera més absurda. De la manera més eficient. Legalment. Per capgirar-ho tot.

Concebem la Flyhard com un espai de creació, un laboratori artístic on dur a terme projectes que han de poder tenir més recorregut, ja sigui saltant en altres espais de la ciutat de Barcelona o fent gira. Si un espectacle pot tenir més vida, busquem espais on pugui tenir-la, ja sigui fora de casa o tornant-hi.

SÀPIENS, de Roc Esquius i dirigida per Sergi Belbel, es va estrenar el gener de 2018 i va estar en cartell durant dos mesos exhaurint totes les localitats. Posteriorment va fer una bona gira per Catalunya. Convençuts del potencial de l’espectacle, el tornem a programar a la Flyhard durant dos mesos, amb una novetat: Marta Bayarri substituirà Mireia Portas i farà tàndem amb Enric Cambray.

 

TEXT

Roc Esquius

DIRECCIÓ

Sergi Belbel

REPARTIMENT

Enric Cambray i Marta Bayarri

AJUDANTIA DE DIRECCIÓ

Antonio Calvo

ESCENOGRAFIA

Sergi Corbera

VESTUARI

Iztok Hrga

DISSENY IL·LUMINACIÓ

Kiko Planas

ESPAI SONOR

Jordi Bonet

AJUDANT DE SO I IL·LUMINACIÓ I CAP DE SALA

Xavi Gardés

IMATGE ESPECTACLE I FOTOS

Roser Blanch

TÈCNIC DE FUNCIÓ

Xavi Gardés

EQUIP MUNTATGE TÈCNIC

Fernando Portillo, Kiku Martínez Massana i Xavi Gardés

AJUDANT D'ESCENOGRAFIA

Laura Clos (Closca)

PRODUCCIÓ EXECUTIVA

Roser Blanch, Sergio Matamala i Clara Cols

PREMSA

Clara Cols

DISTRIBUCIÓ I COMUNICACIÓ

Elisenda Riera 

ADMINISTRACIÓ

Sergio Matamala i Mario Berlinches

UNA PRODUCCIÓ DE 

Flyhard Produccions SL / Sala Flyhard

AMB EL SUPORT DE

ICEC - Institut Català de les Empreses Culturals i ICUB - Institut de Cultura de Barcelona

AGRAÏMENTS

Mireia Portas, Rebeca Turmo, Anna Juncadella, Miquel, Fri i Marialba Esquius, Cristina Clemente, Cesc Casanovas, Toni Comín Oliveres, Vane Rafecas i pintures M. Vich.

Durada de l’espectacle:

80 minuts

Xarxes socials

#sàpiensteatre

#sàpiensSF

@enriccambray 

@bayarrimarta

El plantejament esbojarrat d’aquesta primera escena -molt divertida- tot seguit agafa una altra deriva que ofereix als dos intèrprets (magnífics Mireia Portas i Enric Cambray) la possibilitat de desdoblar-se en altres personatges. 

Santi Fondevila -  Diari ARA

Sàpiens és un repte permanent per als intèrprets. Repte que es tradueix en els salts mortals que fan quan canvien de gènere. “Necessites dos mestres de la interpretació”, afirma Belbel. Els dos actors estan encantats de ser-hi. “Treballar en un espai com aquest té una cosa d’orfebreria. Sovint oblidem que el teatre és això: orfebreria, manufactura. Aquest és el valor que podem aportar al segle XXI a l’espectador. Notar els actors a prop. El gest i l’olor del senyor Cambray i la senyora Portas.  

G. Mur - NÚVOL

En la peça hi ha una àcida mirada a la superioritat de l’home respecte a la resta d’éssers de la Terra. Contrasta amb la por de ser inferior i la incapacitat d’entrar en relació amb l’altre. 

EL PUNT AVUI

Sàpiens exige un espectador capaz de entrar en su juego, al que no le importe ser manipulado, porque está dentro del viaje, al que le encante el surrealismo y la sci-fi, porque de esto último hay por un tubo. A cambio recibirás una dosis extra de carcajadas y saldrás de la sala cuestionándote y sin saber a quién te puedes encontrar al doblar la esquina. 

Elisa Díez - BUTAQUES I SOMNIS

La crítica ha dit

bottom of page