

L'última nit del món

TEXT I DIRECCIÓ
Llàtzer Garcia
AJUDANT DE DIRECCIÓ
Roger Torns
INTÈRPRETS
Edu Buch, Maria Casellas,
Xavi Gardés, Xavi Sáez,
Vanessa Segura
ESCENOGRAFIA I VESTUARI
Elisenda Pèrez
DISSENY D'IL·LUMINACIÓ
Xavi Gardés
MÚSICA I ESPAI SONOR
Equip Flyhard
ESTUDIANT EN PRÀCTIQUES IT
Martí Romaní
IMATGE
Roser Blanch
COMUNICACIÓ
Clara Cols
ADMINISTRACIÓ
Sergio Matamala
CAP TÈCNIC
Xavi Gardés
AGRAÏMENTS
Rod Serling, Muguet Franc i
Companyia Arcàdia
PRODUCCIÓ EXECUTIVA
Sergio Matamala, Clara Cols i
Roser Blanch
Una co-producció de:
Flyhard Produccions
Amb el suport de: ICUB - Institut de Cultura de Barcelona i ICEC - Institut Català de les Empreses Culturals
Amb el patrocini de: Gramona i Llibreria Montseny
DURADA DE L'ESPECTACLE
85 minuts
Sempre he volgut endinsar-me en el terreny de la ciència ficció i/o fantasia. Les principals obres del gènere acostumen a partir de la següent pregunta: “Què passaria si...?” Això obre un món de possibilitats per a ficcions on moltes vegades no hi ha gaire ciència ni gaire ficció. Perquè, com diu Borges, més que de ciència ficció hem de parlar de “Ficciones de cosas probables. Imaginación razonada.”
Les ficcions de coses probables és un gènere que no trepitja gaire sovint l’escenari. És molt més freqüent trobar-lo a la literatura, al cinema i a la televisió. Aquesta última ens va deixar un gran exemple d’històries d’imaginació raonada: la mítica sèrie creada per Rod Serling, Twilight Zone. I com si fossin històries de La dimensió desconeguda, com es va anomenar la sèrie a casa nostra, L’última nit del món parteix de relats breus de tres dels millors escriptors del gènere: Richard Matheson, Charles Beaumont i Ray Bradbury. Tots ells van contribuir a la sèrie de Serling oferint les seves millors fantasies i parlant de les més grans pors de l’home que encara ara són absolutament vigents: el futur incert, els visitants inesperats, la crisi de l’identitat, la mort, l’usurpació de la personalitat, l’automatisme, la desaparició de la humanitat... Els tres relats amb els que m’he inspirat per confeccionar el text responen a l’última temàtica. De fet, l’espectacle podria tenir un subtítol: Formes de desaparició.
Llàtzer Garcia




Crítica de Marcos Ordóñez - 13/07/16 EL PAÍS Babèlia
“Salí muy emocionado del espectáculo. Por lo insólito de la propuesta, por la labor, pletórica de intensidad y sutileza, de sus intérpretes -Edu Buch, Maria Casellas, Xavi Sáez, Vanessa Segura y Xavi Gardés como Serling- y porque Llàtzer García no se ha limitado a adaptar a la escena tres entregas de La dimensión desconocida, sino que nos regala tres episodios que nunca se filmaron”


Crítica d'Orio Puig - 18/07/16 NÚVOL
"Aquest és un espectacle ideal per a una nit d’estiu: lleuger (que no superficial), àgil (que no precipitat) i profund (que no plom). En aquelles comptades ocasions on el text, la posada en escena i la interpretació dels actors estan bé i van alhora, al crític li entren ganes de sortir ballant una polca."

Crítica de Christian Machío - 17/07/16 RECOMANA.CAT
"I no hi ha millor èxit per un dramaturg que el d’incomodar a l’espectador, posar-lo a prova davant el que passa a l’escenari sense trampes ni òbvies gratuïtats, sinó jugant amb la nostra capacitat d’imaginar el terror que no se’ns mostra."

La crítica ha dit